Където диамантите сбъдват мечтите си.
 

Изумителни платинени пръстени | Virtuosa


Платинените пръстени не са просто обикновени бижута, това са истински скъпоценности. Неповторимият чар на метала в комбинация с различните камъни създава уникална хармония, носеща една наистина специфична красота. Платинените пръстени са не само чудесен начин да се отбележи специален повод, но и начин споменът за този повод да бъде увековечен във времето.

Платинените пръстени преди и сега


Платинени пръстени видове 1
Платинени пръстени - видове

Платинените пръстени се изработват от един от най-редките метали на планетата. Откриването му датира още от Древен Египет, но свойствата му по това време не са били познати на хората. Преди да започне производството на платинени пръстени, платината не е била различавана от среброто заради сходствата им във външния вид. Когато хората започват да подозират, че това са два различни метала, платинените пръстени не са първата им идея. Всъщност в началото нито за рядкостта, нито за изключителните свойства на платината се е знаело нещо. Поради това, вместо да я превръщат в платинени пръстени, хората са ѝ намирали разнообразни други приложения. Това продължава до началото на 19 век, когато се откриват и нейните истински качества.
Самото име на платинените пръстени идва от река Пинто в Южна Америка, където преди са се намирали големи количества от ценния метал. След разкриването на големия потенциал, който платината има, от нея почти моментално започват да се изработват платинени пръстени. Металът има широки приложения и в други сфери, но най-много от удивителните му качества се възползва ювелирното изкуство.

 

Разгледайте още предложения за пръстени с перли

 

Платинените пръстени преди и сега

Годежни пръстени, венчални халки и бижута с диаманти от Виртуоза

Създадена за да твори, ювелирна къща Виртуоза въплъщава в името си цялата същност и стремеж към съвършенство на нейните създатели.

Платежни средства
  НачалоМагазиниИсторияГодежни пръстени Брачни халки КолекцияБижута с перлиБижута от коралиМъжки бижутаНовиниКонтакти
  ТЪРСЕНЕ
Български English