Където диамантите сбъдват мечтите си.
 

Характеристики на платинените пръстени | Virtuosa


Платинени пръстени оферти 1
Платинени пръстени - оферти

Платинените пръстени обикновено се правят от сплав 950. Обозначението означава, че в нея има 95% чиста платина и 5% други примеси. Самият метал се открива рядко в чистата си форма в природата, но това не пречи да бъде рафиниран, докато не се получи перфектната сплав. Платинените пръстени носят някои от характеристиките на метала, от който са изработени, и точно това ги прави толкова специални.
Платинените пръстени са изключително издръжливи във времето. Металът е доста жилав, но се поддава на обработка въпреки своята висока плътност, дори и при най-фините бижута. Затова и платинените пръстени днес са толкова изящни. Във всеки от тях си личи специфичният бял блясък на метала, чиято комбинация с различни по цвят скъпоценни камъни е много подходяща. Освен това платинените пръстени трудно се надраскват, не се деформират при продължително носене и не губят блясъка си при досег с други вещества. Всичко това прави платинените пръстени много ценни. Платината е по-рядък, по-скъп и по-издръжлив материал и от среброто, и от златото, заради което и създадените от нея платинени пръстени в никакъв случай не са обикновени бижута.

Платинени пръстени с розово злато


Платинени пръстени оферти 2
Платинени пръстени оферти

Редкият метал има такова широко разпространение в бижутерското изкуство, защото създава впечатляващ ефект, когато се комбинира с други метали и камъни. Пример за наистина интересната красота, която се създава при такива условия, са платинените пръстени с розово злато. Сребристият блясък и розовите оттенъци взаимно подсилват своите качества, давайки разпознаваемо великолепие на бижутата.
Точно такива са платинените пръстени с розово злато „Виктори“, „Солитер лилиум“ и „Орхидея“, които могат да се намерят в асортимента на „Виртуоза“. При първия от тях се наблюдава прекрасна симфония от цветове. „Виктори“ е от платинените пръстени, при които са използвани скъпоценни камъни, в случая – танзанит и брилянти. Танзанитът и платинените пръстени идеално се допълват, превръщайки бижутата в едни малки съкровища. „Солитер Лилиум“ пък демонстрира силата на платинените пръстени с розово злато по различен начин. В него са комбинирани различни по големина и вид брилянти. Искрящата симфония в тези платинени пръстени улавя окото заради интригуващата игра на светлината, отразена от скъпоценните камъни. „Солитер Лилиум“ е едно класическо бижу, което перфектно би допълнило колекцията на всяка дама с естетически вкус. 

 

Разгледайте нашите предложения за обеци с перли

Платинени пръстени с розово злато

Годежни пръстени, венчални халки и бижута с диаманти от Виртуоза

Създадена за да твори, ювелирна къща Виртуоза въплъщава в името си цялата същност и стремеж към съвършенство на нейните създатели.

Платежни средства
  НачалоМагазиниИсторияГодежни пръстени Брачни халки КолекцияБижута с перлиБижута от коралиМъжки бижутаНовиниКонтакти
  ТЪРСЕНЕ
Български English