Където диамантите сбъдват мечтите си.
 

Перлите в перлените огърлици | Virtuosa


Очарователни перлени огърлици съществуват навсякъде, но те в никакъв случай не са еднакви. Използваните за създаването им перли могат да имат различен произход, вид, цвят и качество. Добрите ювелирни майстори умеят да пресъздадат великолепни бижута, използвайки различни видове перли, но най-красивите перлени огърлици се изработват само от качествени перли. Колкото по-еднакви са перлите в една огърлица, толкова по-скъпа е тя. Понякога подборът на перли продължава с години. Техният произход е отразен в имената, които носят. 

Перлени огърлици видове 1
Перлени огърлици видове сладководна перла

Южноморските перли са истинско съкровище в ювелирното изкуство. Доказателство за неустоимия им чар може да се види във всички перлени огърлици, направени с тях. Те притежават разпознаваем бял цвят и често са наричани „австралийски“, защото произлизат най-вече от тази част на света. Цената на перлените огърлици с южноморски перли стандартно е по-висока, защото самите перли са редки, но много търсени. Качеството им е високо и се отразява на всички перлени огърлици, в които те се използват. 

Филипинските перли не само звучат екзотично, но и придават тази своя екзотика на целите перлени огърлици. Това са златисти перли, идващи от района на Филипините, които се отличават с прекрасен цвят и добра големина. Тези морски перли намират място в наистина вълшебни перлени огърлици, тъй като високото им качество се цени и от хората, и от ювелирите. Изглеждат великолепно, включени в колиета, но най-ярко тяхната красота си личи в перлените огърлици, с които всяка дама може да изглежда зашеметяващо. 

Разнообразни перлени огърлици

Южноморските и филипинските перли имат заслужена репутация, защото времето ги е превърнало в класически и обичани от всички бижута. В модерния свят, в който живеем обаче, перлените огърлици отдавна не са само в бял или златист цвят. За дамите е важно да имат перлени огърлици, които пасват на техния собствен стил и подчертават умело естествената им красота. По тази причина днес се срещат и превъзходни перлени огърлици, направени от таитянски перли.

Перлени огърлици видове 2
Перлени огърлици видове Таитянски перли

Таитянските перли са изключително интересни. Те могат да имат различен цвят – черни, сиви, зеленикави, златисти и дори с преливащи нюанси. По тази причина перлените огърлици с таитянски перли са много разнообразни и подходящи за дами с различен естетически вкус. По-тъмните им нюанси дават възможност перлените огърлици да се носят и в ежедневието, тъй като не са толкова взискателни към останалата част от тоалета. Тези със зеленикав оттенък са повече от прекрасни, но поради замърсяването на океаните са и доста редки. Най-търсените видове таитянски перли обаче са тези с преливащи се цветове, защото изглеждат наистина зашеметяващо. Те са толкова специални, че си имат свое собствено име – „Peacock“, и се използват за направата на изключителни перлени огърлици. 

Научете повече за пръстени с перли

Разнообразни перлени огърлици

Годежни пръстени, венчални халки и бижута с диаманти от Виртуоза

Създадена за да твори, ювелирна къща Виртуоза въплъщава в името си цялата същност и стремеж към съвършенство на нейните създатели.

Платежни средства
  НачалоМагазиниИсторияГодежни пръстени Брачни халки КолекцияБижута с перлиБижута от коралиМъжки бижутаНовиниКонтакти
  ТЪРСЕНЕ
Български English